Lisztmentes ricottás torta áfonyaszósszal



Hozzávalók:
- 500 gramm ricotta,
- 1 zacskó vaníliás pudingpor,
- 1tk. vanília aroma,
- 3 db tojás,
- 30 gramm eritrit,
- 30 gramm olvasztott vaj,
​- 3 csepp Young Living citrom illóolaj


Elkészítés: A tojások sárgáját kikeverjük az eritrittel, és hozzákeverjük az olvasztott vajat és habosra keverjük. Utána hozzáadjuk a vanília aromát, a pudinport, a ricottát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a masszához. Kisebb méretű tortaformába tesszük, előmelegített sütőben, 180 fokon 50 percig sütjük. Az àfonyaszòsz pedig csak annyi, hogy 4 marék àfonyàt egy kanàl eritrittel összemelegítettem gàzon egy làbasban addig, míg szòszos nem lett a végeredmény.





A receptet az Anyaként is fitten blog írójától, Évitől kaptam!
A Plus olajok árát itt találod.