1. Legkedveltebb illatok az alváshoz

Rendkívül változó, kinek melyik olaj válik be. Függ az alvási szokásaidtól, az alvászavar okától, esetleg ha korábban szedtél altatót, vagy ha a szervezeted hozzá van szokva valamilyen gyógyszerhez, gyógyhatású készítményhez. Az sem mindegy, hogy az elalvást vagy az alvás mélységét szeretnéd javítani, vagy egyszerűen csak szeretnél kellemes pihentető hangulatot varázsolni. Az alábbi olajokkal érdemes próbálkozni diffúzorban használva, vagy külsőleg alkalmazva (keress bátran, segítek kiválasztani a megfelelőt):
- Levendula
- Cédrusfa
- Peace & Calming
- Vetiver
- Német kamilla
- Citromfű
- Macskagyökér


2. Illóolajok a relaxációhoz
Előfordul, hogy azért nem tudsz aludni, mert "feldobott vagy és túlpörögtél", nem tudsz "kikapcsolni", köszönhetően a napi eseményeknek, stresszhelyzeteknek? A stresszmentes környezet elérésének érdekében masszázzsal használd ezeket az olajokat, vagy diffúzáld őket:
- Stress Away
- Tömjén
- Bergamott
- Muskátli
- Ylang Ylang


3. Éjszakai rutin
Van gyermeked? - akkor tudod, mennyire fontos az esti-rutin az alváshoz - ugyanez igaz a felnőttekre is!
Ugyanazok a rituálék minden este segíthetnek az alvászavar megoldásában, felkészítik a testet pihenésre és kikapcsolódásra. Vegyél egy meleg fürdőt, hidratáld a bőröd éjszakai krémmel, használd kedvenc nyugtató hatású Young Living illóolajodat! Ezek, vagy bármilyen általad kialakított szokások idővel segítenek az agyadnak felismerni, hogy itt az ideje a pihentető alvásnak.

4. Az atmoszféra
A hálószobának az alvás szentélyének kell lennie. Szűntesd meg a késztetést, hogy egész éjszaka a telefonod görgesd vagy táblagépet használj! Rengeteg tanulmányt olvasni az elektronikus eszközök okozta alvászavarokról. Hagyd ezeket egy másik szobában, vagy a szoba másik oldalán, ha ébresztőként is funkcionál. Oltsd le a lámpát, vagy kellemes hangulatvilágítást válassz (a Lantern diffúzor tökéletes erre a célra), puha pizsamát viselj, és párologtasd ezt a nyugtató keveréket, hogy tökéletes légkört teremts az elalváshoz:

5 csepp Levendula + 4 csepp Cédrusfa + 1 csepp Vetiver
(ha kezdő olajhasználó vagy, próbáld csak 2-2 csepp Levendula és Cédrussal. Ha tetszik, növelheted a mennyiséget, és nyugodtan használd a Vetivert is. Érdekes módon nekem a Levendula illatként nem tartozik a kedvenceim közé, 1-2 csepp Vetivert, 2 csepp Cédrust használok, amikor egyedül alszom. Amikor Zével (9 éves kisfiam), akkor Peace & Calming és Cédrust diffúzálunk, 2-2 cseppet. Nyáron citromfüvet a cédrus helyett.)


5. Levendula szerelem
A levendula plus illóolajunk belsőleg alkalmazható, így is segíthet csökkenteni a szorongó érzéseket, és elősegíti a nyugodt pihenést álmatlanság idején. Próbálj hozzáadni 1-2 csepp levendula plus olajat az esti teádhoz, vagy 2-3 cseppet egy növényi kapszulába, és vedd be vízzel 30 perccel lefekvés előtt!


6. A szervezés
Ne feküdj le úgy, hogy gondolkodnod kelljen, mit kell másnap tenned! 30 perccel azelőtt, hogy elkezdted az esti rutinodat (ugye emlékszel a 3-as pontra?), "fuss" végig azokon a feladatokon, amelyek a gondolataid uralják. Győződj meg róla, hogy a gyerekeknek mindent odakészítettél a következő napra, nézd meg a naptárad és a teendők listáját másnapra. Játsszd le a kedvenc zenéd, használd a Tranquil Roll-On-t, hogy ráhangolódj az estére.


7. Nyugtasd le az elméd
A lefekvésre készülést alakítsd élménnyé. Akár az imádságot, a jógát vagy a meditációt választod, mielőtt lefekszel, tisztítsd meg a hétköznapi dolgoktól az elméd, próbálj a belső énedhez kapcsolódni.
Diffúzálj Mirhát, Sacred Mountain-t vagy Sacred Sandalwood-t, amely egyszerre pihentető és "leföldel".


8. Gyengéd nyújtás
Ha hosszas edzésen vagy túl, esetleg fáj valamid, az elalvás lehetetlennek tűnik. Adj magadnak egy esélyt az alvásra, egész tested nyújtásával, különös figyelmet fordítva az érintett területekre. A Deep Relief ™ Roll-On vagy a Cool Azul ™ fájdalomcsillapító krém eredményes lehet.
Ha fáj a lábad, próbáld ki ezt a keveréket lábfürdő formájában: Hozzávalók: ¼ csésze Epsom só + 2 csepp Copaiba illóolaj + 2 csepp PanAway illóolaj keveréket. Keverd össze az Epsom sót és illóolajokat egy kis tálban. Add hozzá meleg vízhez. Pihenj, 15-30 percig áztasd a lábad.


9. Így is segítheted az alvásodat
Ha komoly alvási problémád, alvászavarod van, próbáld meg a Young Living SleepEssence használatát. Ezek a növényi kapszulák Levendula, Vetiver, Valerian és a Ruta Graveolens illóolajokat, valamint a melatonint tartalmaznak - amelyek mind az alvást támogatják.


10. Írd ki
Túl sokminden jár a fejedben? Gyakran a fizikai megoldások segítenek, írj le mindent, amit gondolsz, ezáltal úgy érzed, mintha megszabadítottad volna a káosztól a gondolataid. Mielőtt kezedbe veszed a tollat, diffúzálj nyugtató olajat/olajokat, amelyek segítenek a nyugalom elérésében. Sokszor ennyi elég is.


Pihentető, olajozott szép álmokat!* Az állításokat az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal nem értékelte. A Young Living termékek nem a betegség diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére szolgálnak. A cikk alapját az angol blogunk egy posztja adta, melyet saját fordításban, és saját tapasztalataim alapján fogalmaztam át.